RB Salzburg lijdt zware 0-4 nederlaag tegen Stade Brest, Stuttgart en Sparta Praag eindigen in 1-1 gelijkspel

Nieuws
dinsdag, 01 oktober 2024 om 21:38
pepijn lijnders neemt na de laatste competitiewedstrijd met liverpool
RB Salzburg, onder leiding van trainer Pepijn Lijnders, heeft ook zijn tweede wedstrijd in de Champions League met een pijnlijke nederlaag afgesloten. Na een 0-3 verlies tegen Sparta Praag ging het deze keer mis tegen Stade Brest, dat de Oostenrijkers met een verpletterende 0-4 versloeg. Ondertussen wisten VfB Stuttgart en Sparta Praag de punten te delen na een 1-1 gelijkspel in een spannende wedstrijd.

RB Salzburg - Stade Brest: 0-4

Salzburg begon goed aan de wedstrijd en leek zelfs de leiding te nemen toen Julien Le Cardinal de bal bijna in eigen doel kopte, maar de treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het Oostenrijkse team bleef druk zetten, met grote kansen voor onder andere Amar Dedic en Karim KonatΓ©. Ondanks de aanvallende intenties van Salzburg, kwam Brest verrassend op voorsprong. Ludovic Ajorque zette met een mooie assist Abdallah Sima vrij, die de bal beheerst in de verre hoek plaatste: 0-1.
Na de rust bleef Salzburg proberen, maar de voormalige AZ-doelman Marco Bizot bleek een onneembare vesting. Brest wist het momentum te benutten en bouwde de voorsprong verder uit. Mahdi Camara verdubbelde de score, waarna Sima zijn tweede doelpunt van de avond maakte. De eindstand werd uiteindelijk bepaald door Mathias Pereira Lage, die het net vond na slecht verdedigingswerk van Salzburg: 0-4. Voor Lijnders was dit een zware klap, zeker na de eerdere nederlaag tegen Sparta Praag.

VfB Stuttgart - Sparta Praag: 1-1

In Stuttgart ging het er een stuk gelijkwaardiger aan toe. De thuisploeg nam al na zes minuten de leiding dankzij een rake kopbal van Enzo Millot. Sparta Praag gaf zich echter niet zomaar gewonnen en raakte via Martin VitΓ­k de paal. Na ruim een halfuur spelen was het Kaan Kairinen die met een prachtige vrije trap Sparta weer op gelijke hoogte bracht.
De tweede helft zag Stuttgart een reeks kansen creΓ«ren, waarbij Angelo Stiller en Chris FΓΌhrich meerdere keren dichtbij de winnende treffer kwamen. Toch hield de Tsjechische ploeg stand en eindigde het duel in een 1-1 gelijkspel. Sparta Praag staat nu op vier punten in de Champions League, terwijl Stuttgart zijn eerste punt van het toernooi binnenhaalt.

Lijnders en Salzburg onder druk

Na twee grote nederlagen staat RB Salzburg onder zware druk om de volgende wedstrijd, tegen Dinamo Zagreb, te winnen. Lijnders zal zijn team moeten hergroeperen en snel oplossingen moeten vinden om de negatieve spiraal te doorbreken. Brest, dat voorlopig bovenaan in de groep staat, kan met vertrouwen naar de volgende ronde toewerken.
Met deze resultaten worden de kaarten opnieuw geschud in deze groep van de Champions League, en het belooft een spannend vervolg te worden voor zowel Salzburg als de andere teams in de competitie.