Ruud van Nistelrooij reële optie als vervanger van Erik ten Hag bij Manchester United

Nieuws
dinsdag, 01 oktober 2024 om 18:39
25 gettyimages 2166227347
Ruud van Nistelrooij wordt steeds nadrukkelijker genoemd als een realistische optie om Erik ten Hag op te volgen als manager van Manchester United. De druk op Ten Hag is enorm toegenomen na de kansloze 0-3 nederlaag tegen Tottenham Hotspur, waardoor United zich momenteel op de dertiende plek in de Premier League bevindt.
De komende wedstrijden, tegen FC Porto in de Champions League en Aston Villa in de Premier League, lijken cruciaal voor het voortbestaan van Ten Hag als manager. Bij slechte resultaten zou het snel gedaan kunnen zijn voor de Nederlandse coach.
In de Engelse pers wordt al druk gespeculeerd over mogelijke opvolgers. Namen zoals Gareth Southgate en Graham Potter worden veel genoemd, maar ook de naam van Ruud van Nistelrooij duikt nu op. De voormalige topspits, die tussen 2001 en 2006 liefst 150 goals voor Manchester United maakte, is momenteel assistent-trainer bij de club en zou in aanmerking komen om Ten Hag te vervangen.
Van Nistelrooij beschikt over ervaring als hoofdtrainer, nadat hij bijna een jaar aan het roer stond bij PSV. Zijn bekendheid met de club, gecombineerd met zijn trainerservaring, maakt hem een aantrekkelijke optie voor de United-leiding. Hoewel René Hake, momenteel een andere assistent van Ten Hag, ook in beeld is, wordt hij niet gezien als een serieuze kandidaat voor de hoofdpositie.
Voorlopig lijkt Ten Hag echter nog te blijven, al hangt zijn toekomst af van de komende resultaten. Als Manchester United geen duidelijke verbetering laat zien, zou Van Nistelrooij wel eens naar voren kunnen worden geschoven als zijn vervanger.