Weghorst meest populaire shirt bij Ajax: 'Rugnummer 25 knalde door het plafond

Nieuws
vrijdag, 20 september 2024 om 18:27
1000001793
Ajax heeft vrijdag bekendgemaakt dat de shirts met de naam van Wout Weghorst en rugnummer 25 dit seizoen het meest verkocht zijn. Opvallend, aangezien de spits pas enkele weken bij de club zit. De populariteit van Weghorst onder de supporters is echter overduidelijk.
"Het meest verkochte shirt van dit seizoen is die van Weghorst," valt te lezen op de website van Ajax. "De spits werd ook direct bij zijn eerste bezoek in de Johan Cruijff ArenA warm onthaald. Rugnummer 25 knalde direct door het plafond."
Shirtcampagne voor Weghorst
De populariteit van Weghorst is deels te verklaren door een speciale verkoopcampagne van Ajax, waarbij fans tijdelijk geen extra kosten hoefden te betalen voor het bedrukken van een shirt met de naam Weghorst en rugnummer 25. Dit, in combinatie met zijn status als Oranje-international, zorgde ervoor dat de vraag naar zijn shirt ongekend snel groeide.
Top vijf shirtverkopen
Op de tweede plek van meest verkochte Ajax-shirts staat Brian Brobbey, de concurrent van Weghorst in de aanvalslinie. "Nummer negen zie je dus veel op het shirt staan rond de Johan Cruijff ArenA," meldt de club. Brobbey moest echter door blessureleed de wedstrijd tegen Fortuna Sittard missen. Jorrel Hato vervolledigt de top drie.
Jordan Henderson, die tegen Fortuna de aanvoerdersband droeg, staat op plek vier, terwijl Bertrand Traoré, die deze zomer terugkeerde bij Ajax, de vijfde positie inneemt.
Davy Klaassen snelst stijgend
Ajax voegt toe dat Davy Klaassen de snelste stijger is in de shirtverkoop. De middenvelder, die bij zijn terugkeer het rugnummer 18 kreeg, werd woensdag onder luid applaus ontvangen toen hij als invaller zijn debuut maakte in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard.
Weghorst maakt indruk, ondanks teleurstelling
Ondanks dat Weghorst woensdag als invaller zijn debuut maakte voor Ajax in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard, moest hij zijn teleurstelling uitspreken over het feit dat Chuba Akpom de voorkeur kreeg in de punt van de aanval. Toch lijkt de populariteit van Weghorst geen grenzen te kennen, gezien de massale vraag naar zijn shirt.