NEC-middenvelder Dirk Proper langdurig uitgeschakeld door schouderblessure

Nieuws
dinsdag, 01 oktober 2024 om 18:31
download 5
NEC Nijmegen kan de komende periode geen beroep doen op middenvelder Dirk Proper. De 22-jarige speler liep een schouderblessure op tijdens het Eredivisie-duel tegen Feyenoord afgelopen zaterdag en staat hierdoor langere tijd aan de kant. De club maakte dit dinsdag bekend.
Tijdens het duel ging het mis toen Proper een kopduel aanging met Feyenoord-verdediger DΓ‘vid Hancko. Na de botsing bleef Proper met veel pijn aan zijn schouder achter op het veld. Hij bleef na rust in de kleedkamer achter en werd vervangen door Lasse SchΓΆne. "Het terugzetten van de schouder ging moeizaam, dus dat moest onder verdoving gebeuren", verklaarde trainer Rogier Meijer na de wedstrijd. "Het is ontzettend vervelend voor Dirk."
Uit verder onderzoek blijkt dat Proper voorlopig niet inzetbaar is, al blijft het onduidelijk hoe lang zijn herstel precies zal duren. De Jong Oranje-aanvoerder zal in ieder geval het aankomende duel tegen NAC Breda moeten missen.
Dit is niet de eerste keer dat NEC wordt getroffen door een schouderblessure. Vorig seizoen viel Brayann Pereira uit met eenzelfde blessure en moest hij drie maanden revalideren. Koki Ogawa kreeg er dit seizoen ook mee te maken tijdens de voorbereiding en stond een maand aan de kant. "Het lijkt wel een lopende band aan schouderblessures hier," verzuchtte Meijer.
Naast Proper moet NEC het ook zonder Philippe Sandler doen, die kampt met een voetblessure. Hierdoor wordt de ziekenboeg bij de Nijmeegse club steeds voller, wat een flinke uitdaging vormt voor trainer Meijer.

𝐁𝐞𝐭𝐞𝐫𝐬𝐜𝐑𝐚𝐩 𝐃𝐒𝐫𝐀! πŸ€• Nader onderzoek heeft uitgewezen dat de opgelopen schouderblessure hem de komende periode aan de kant houdt. #NACNEC

Image
31
Reply