PSV Krijgt Klap: Joey Veerman Minstens een Maand Aan de Kant met Blessure

Nieuws
dinsdag, 01 oktober 2024 om 10:50
joey veerman psv 17 09 2024 1
PSV heeft slecht nieuws ontvangen: Joey Veerman is naar verwachting minimaal een maand uitgeschakeld. De middenvelder liep afgelopen zaterdag tijdens de 0-2 overwinning op Willem II een liesblessure op en moest halverwege de tweede helft het veld verlaten. Dit nieuws is bevestigd door PSV via hun eigen kanalen.
Veerman, die een belangrijke rol speelde in de openingstreffer tegen Willem II door een assist te geven op Ricardo Pepi, kon de wedstrijd niet afmaken door zijn blessure. "Het was dusdanig ernstig dat hij er vanaf moest", zei PSV-trainer Peter Bosz na afloop van de wedstrijd. "Maar veel meer kan ik er nog niet over zeggen. Ik had hem er graag bij gehad, want hij is een geweldige speler."
Bosz meldde voorafgaand aan de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal al dat de kans klein was dat Veerman zou spelen. Nu is duidelijk geworden dat PSV de spelmaker minimaal een maand zal moeten missen.
Naast Veerman kampt PSV ook met blessures bij andere spelers. Richard Ledezma keert terug in de selectie, maar Sergiño Dest, Hirving Lozano en Fredrik Oppegard zijn nog niet beschikbaar voor de wedstrijd tegen Sporting.
PSV is nog zonder puntenverlies in de Eredivisie, maar Bosz benadrukt dat er beter gespeeld moet worden dan de afgelopen weken om kans te maken tegen Sporting. PSV verloor hun eerste Champions League-wedstrijd tegen Juventus met 3-1, terwijl Sporting hun eerste duel won met 2-0 tegen Lille.