Nottingham Forest zwaar beboet voor tweet over VAR-beslissingen

Nieuws
vrijdag, 11 oktober 2024 om 16:38
dlbeatsnoopcom 3000 f3o0yqaq1n
Nottingham Forest is zwaar gestraft door de Engelse voetbalbond na een tweet waarin de club de VAR beschuldigde van partijdigheid tijdens een wedstrijd tegen Everton. De club moet maar liefst 896.000 euro betalen en heeft aangekondigd in beroep te gaan tegen wat zij beschouwen als een 'disproportionele' straf.

Critici op sociale media

In april, tijdens de strijd tegen degradatie, speelde Nottingham Forest een cruciale wedstrijd tegen Everton. De beslissingen van de VAR vielen die avond niet in het voordeel van Forest uit, waarna de clubbeheerder van het sociale media-account losging met een aantal beschuldigende uitspraken. Forest beweerde in de tweet dat de VAR een fan was van degradatieconcurrent Luton Town en dat de scheidsrechter hierdoor niet onpartijdig was. "Drie extreem slechte beslissingen kunnen we niet accepteren," luidde de tweet.

Historische boete

Een onafhankelijke commissie van de Engelse voetbalbond vond de uitspraken van Nottingham Forest 'onverantwoord' en legde de club een boete op van 896.000 euro. Daarnaast kreeg de club ook een waarschuwing. Volgens de commissie was er sprake van 'gebrek aan oprechte spijt' aan de kant van de club. Nottingham Forest reageerde geschokt op de hoogte van de boete en noemde deze 'volkomen disproportioneel'. De club heeft laten weten in beroep te zullen gaan.

Onderzoek naar opstootje bij Chelsea

De boete lijkt niet de enige straf te zijn waar Nottingham Forest zich zorgen over moet maken. De Engelse voetbalaanklager is namelijk ook een onderzoek gestart naar een opstootje dat plaatsvond tijdens een recente uitwedstrijd tegen Chelsea. Hiermee blijft de onrust rondom de club voorlopig nog aanhouden.