PSG en Mbappe: Relatie blijft gespannen na Real Madrid-overgang

Nieuws
vrijdag, 11 oktober 2024 om 16:03
mbappe
Kylian Mbappe was jarenlang een van de grootste sterren van Paris Saint-Germain, maar sinds zijn recente overstap naar Real Madrid is de relatie tussen de Franse aanvaller en zijn voormalige club sterk bekoeld. Naast de overgang is er een juridisch conflict ontstaan over onbetaald salaris en bonussen, wat de verhoudingen verder op scherp zet.

Mbappe en PSG: gebroken relatie

Mbappe speelde sinds 2017 voor Paris Saint-Germain en groeide uit tot een van de belangrijkste spelers van de club. In de zomer van 2024 vertrok hij als vrije speler naar Real Madrid, wat de spanningen met de Franse kampioen aanzienlijk verhoogde. Een van de belangrijkste oorzaken van de huidige wrijving is een juridisch geschil over onbetaald salaris en bonussen uit het seizoen 2023-24, naar verluidt ter waarde van €55 miljoen.

Al-Khelaifi ontwijkt vragen

Tijdens het recente congres van de European Club Association (ECA) werd PSG-president Nasser Al-Khelaifi gevraagd naar de toekomst van PSG zonder Mbappe. Zijn reactie was echter ijzig: "Ik praat liever niet over spelers die niet meer bij mijn team horen, ik focus me liever op de spelers die er wél zijn." Deze uitspraak onderstreept de moeizame relatie die momenteel heerst tussen Mbappe en de club.

PSG zonder Mbappe

Sinds het vertrek van Mbappe lijkt PSG in de Ligue 1 wat te worstelen om de oude glans te hervinden. Zonder een grote vervanger voor de 25-jarige spits ontbreekt het de ploeg onder leiding van Luis Enrique aan de dominantie die het voorheen had. PSG staat na de interlandbreak op de tweede plek, twee punten achter koploper AS Monaco, en zal aankomend weekend in eigen huis tegen Strasbourg proberen weer aansluiting te vinden.