Raphaël Varane overweegt voetbalpensioen na nieuwe blessure bij Como

Nieuws
woensdag, 25 september 2024 om 00:16
1000003470
Raphaël Varane heeft mogelijk zijn laatste wedstrijd als profvoetballer gespeeld. De verdediger van Como, die bekendstaat om zijn blessuregevoeligheid, raakte aan het begin van dit seizoen opnieuw langdurig geblesseerd. Hierdoor overweegt hij nu te stoppen met voetballen.
Dit nieuws werd dinsdagavond laat gemeld door het Franse medium Le Parisien en is bevestigd door Fabrizio Romano. Varane verliet deze zomer Manchester United voor een Italiaans avontuur bij Como, waar Cesc Fàbregas als trainer fungeert. Al in zijn eerste wedstrijd, de Coppa Italia tegen Sampdoria, ging het mis.
Halverwege de eerste helft moest Varane het veld verlaten. Later bleek dat hij een spierblessure in zijn dij had opgelopen. Volgens Le Parisien overweegt Varane nu een punt achter zijn loopbaan te zetten, mogelijk al binnen enkele uren. In dat geval zou zijn contract bij Como worden ontbonden.
Mocht Varane daadwerkelijk stoppen, dan betekent dat een abrupt einde van de carrière van de pas 31-jarige verdediger. De Fransman brak door bij Lens en maakte daarna de overstap naar Real Madrid, waar hij jarenlang het hart van de defensie vormde. Met het Franse nationale team won hij in 2018 het WK in Rusland.