Opstelling Ajax tegen Besiktas: Brobbey mogelijk in de spits

Nieuws
donderdag, 26 september 2024 om 9:08
1000003550
Ajax krijgt donderdagavond de kans om de nare nasmaak van het 1-1 gelijkspel tegen Go Ahead Eagles weg te spoelen. In de Johan Cruijff ArenA ontvangt de ploeg van Francesco Farioli het Turkse Besiktas in de groepsfase van de Europa League. De wedstrijd begint om 21:00 uur en is live te volgen op Ziggo Sport.
Trainer Francesco Farioli staat voor enkele belangrijke keuzes wat betreft zijn opstelling. Remko Pasveer verdedigt het doel van Ajax, en de defensie blijft ongewijzigd ten opzichte van het duel tegen Go Ahead. Devyne Rensch (rechts) en Jorrel Hato (links) blijven de backs, met Josip Sutalo en Ahmetcan Kaplan centraal achterin.
Er zijn enkele blessures binnen de selectie. Anton Gaaei mist de wedstrijd vanwege een enkelblessure, terwijl Youri Baas, die hersteld is van een blessure, waarschijnlijk op de bank begint. Daarnaast kan Farioli geen beroep doen op Davy Klaassen, die niet speelgerechtigd is voor de Europa League.
Op het middenveld lijkt Farioli geen wijzigingen door te voeren. Kian Fitz-Jim, Jordan Henderson en Kenneth Taylor zullen waarschijnlijk starten. In de aanval wordt er gespeculeerd over de terugkeer van Brian Brobbey in de basis, ten koste van Wout Weghorst. Bertrand Traoré en Mika Godts zullen naar verwachting de vleugels bezetten.
"Als je het Ajax-shirt draagt, wil je elke wedstrijd winnen," zei Farioli tijdens de persconferentie. "We moeten constant en stabiel blijven. Na Go Ahead Eagles was het gevoel bitter, maar we moeten leren omgaan met zulke situaties en verder bouwen."

Farioli zoekt naar balans en nieuwe speelplannen

Tijdens de persconferentie benadrukte Farioli dat hij nadenkt over nieuwe speelplannen en formaties om de balans in het elftal te verbeteren. Hij gaf aan dat het team nog veel ruimte heeft om te groeien en dat hij verschillende opties overweegt om het spel van Ajax te optimaliseren.
"Er zijn veel scenario's die we bekijken. Iedere dag brengt nieuwe uitdagingen, en het is aan ons om een pad te vinden dat voor balans zorgt in het elftal," aldus Farioli.

Besiktas onder leiding van Van Bronckhorst

Giovanni van Bronckhorst en zijn Besiktas zijn geen onbekenden voor Ajax. Van Bronckhorst beschikt over een sterk team met onder andere topscorer Ciro Immobile, Rafa Silva, Gedson Fernandes en Moatasem Al-Musrati. Farioli is zich bewust van de kracht van de tegenstander en benadrukt het belang van defensieve stabiliteit.
"We weten dat Besiktas een sterke ploeg heeft en veel individuele kwaliteit. We moeten klaar zijn voor een lastig duel, maar we willen onze supporters geven wat ze verdienen," aldus Farioli.