Zware Domper voor Man City: Rodri Langdurig Uitgeschakeld na Knieblessure tegen Arsenal

Nieuws
woensdag, 25 september 2024 om 13:41
1000003544
Rodri heeft tijdens de Premier League-wedstrijd tegen Arsenal (2-2) zijn voorste kruisband in zijn rechterknie gescheurd, zo heeft Manchester City bevestigd. Voor trainer Pep Guardiola is dit een zwaar verlies, aangezien hij dit seizoen niet meer kan rekenen op zijn sleutelspeler.
Rodri raakte al voor rust geblesseerd, en er werd direct gevreesd voor een ernstige blessure. Nu blijkt dat de Spanjaard inderdaad een zware knieblessure heeft opgelopen.
“De volledige beoordeling van de blessure en de verwachte revalidatietijd is nog bezig,” liet Manchester City weten op hun website.
Op het moment van het incident stond City 1-0 voor dankzij een doelpunt van Erling Haaland. Kort daarna kreeg Ilkay Gündogan nog een kans om de voorsprong te vergroten, maar hij raakte de paal. Vlak daarna ging het mis voor Rodri, die uiteindelijk strompelend het veld verliet en werd vervangen door Mateo Kovacic.
Rodri uitte vorige week al zijn zorgen over de overvolle speelschema's in Engeland. Hij suggereerde zelfs dat spelers in de toekomst mogelijk zouden staken om de belasting van wedstrijden aan te kaarten.