Perisic onthult: 'Ajax wilde me ook, maar PSV voelde als de juiste keuze'

Nieuws
vrijdag, 20 september 2024 om 14:09
1000001638
Ivan Perisic heeft tijdens zijn presentatie bij PSV onthuld dat Ajax ook geprobeerd heeft hem aan te trekken. De 35-jarige Kroaat koos echter bewust voor een avontuur in Eindhoven, waar hij eerder deze week transfervrij werd vastgelegd.
Tijdens het persmoment gaf Perisic aan dat hij zich opgelucht voelt na een periode van onzekerheid. Zijn contract bij Hajduk Split werd in augustus ontbonden, waardoor hij een tijdje zonder club zat. "Het was een lastige periode. Je traint alleen en hebt geen duidelijkheid over je toekomst. Toen PSV Eindhoven belde, was mijn keuze snel gemaakt. Ik hou van de manier waarop ze spelen, en ik wil hier mijn bijdrage leveren," aldus Perisic.
Ajax het probeerde ook
Opvallend is dat Perisic ook benaderd werd door Ajax. "Ja, Ajax nam tien dagen geleden contact met me op," onthulde de Kroaat. "Maar ik ben blij dat ik voor PSV heb gekozen. Waarom het niet Ajax werd? Dat moet je hen vragen. Voor mij voelde PSV gewoon goed aan. Het is een mooie club met grote ambities, en daar wil ik onderdeel van zijn."
Klaar voor actie
Perisic liet weten dat hij al snel beschikbaar is voor trainer Peter Bosz. "Als de trainer me nodig heeft, kan ik zondag al spelen tegen Fortuna Sittard. Misschien nog niet voor de volle negentig minuten, maar ik ben er klaar voor om het team te helpen," zei de vleugelaanvaller.
Met deze transfer hoopt PSV niet alleen nationaal, maar ook in Europa sterker voor de dag te komen. Perisic brengt een schat aan ervaring met zich mee, na succesvolle periodes bij clubs als Inter Milan, Bayern München en het Kroatisch elftal.