Wesley Sneijder bevestigt trainersambities: 'Ik kom eraan met aanvallend voetbal!'

Nieuws
maandag, 30 september 2024 om 22:57
l3ctpp9ioxqkbrfnhrlw
Wesley Sneijder lijkt vastberaden om binnen enkele jaren de overstap te maken van analist naar hoofdtrainer. In het Ziggo Sport-programma Rondo onthulde de recordinternational van Oranje zijn ambitieuze plannen voor de toekomst. “Ik kom eraan,” klonk het veelbelovend aan de talkshowtafel.
Sneijder, die eerder zijn interesse in een trainerscarrière uitsprak, benadrukte dat hij er de tijd voor neemt. “Ik ben net pas veertig, dus ik heb alle tijd. De cursus ben ik nog niet echt gestart, dat staat allemaal nog in de planning,” vertelde de voormalig middenvelder. “Maar ik ga het op mijn eigen manier doen. Momenteel heb ik ook nog wat privézaken lopen, dus het is even op een laag pitje, maar straks kom ik keihard terug.”
Hoewel hij nog geen officiële stappen heeft gezet in de trainerscursus, heeft Sneijder al een duidelijk beeld van zijn speelstijl. “Ik wil aanvallend, attractief voetbal spelen, à la 2008,” verwijzend naar het succesvolle EK dat Nederland destijds speelde.
Als Sneijder daadwerkelijk aan de slag gaat als trainer, hoeven Ajax of FC Utrecht niet direct te rekenen op zijn terugkeer. “Ik denk niet dat ik bij een van die clubs te zien zal zijn. Ik wil rondom het elftal zijn, automatismes creëren en een ervaren assistent meenemen.”
Sinds zijn pensioen in 2019 heeft Sneijder de wereld van het voetbal niet verlaten. Hij speelde voor grootmachten als Ajax, Real Madrid, Internazionale en Galatasaray, en blijft nu betrokken als analist. Toch lonkt voor de recordinternational een nieuwe uitdaging: “Als ik eenmaal begin, wil ik er volledig voor gaan."