Wayne Rooney: Arsenal kopieert mijn strategie voor dode spelmomenten

Nieuws
vrijdag, 11 oktober 2024 om 15:14
rooney
Arsenal heeft zich in de Premier League gevestigd als de koning van de dode spelmomenten, maar volgens Manchester United-legende Wayne Rooney is hun aanpak allesbehalve origineel. De huidige coach van Plymouth beweert dat Arsenal gebruik maakt van dezelfde set-piece strategie die hij introduceerde tijdens zijn tijd bij Derby County.

Arsenal's set-piece succes

Sinds het begin van vorig seizoen is geen enkel team in de Premier League zo succesvol geweest als Arsenal als het aankomt op dode spelmomenten. De ploeg van Mikel Arteta heeft inmiddels 23 keer gescoord vanuit een set-piece, waarvan 16 keer uit een corner. Met hun slimme opstellingen weten de Gunners keer op keer verdedigingen van tegenstanders te terroriseren.

Rooney's claim: Arsenal kopieert Derby County

Volgens Wayne Rooney is dit succes te danken aan een aanpak die verdacht veel lijkt op een tactiek die hij al in 2021 gebruikte bij Derby County. Zo zei Rooney op de podcast 'The Overlap' van Sky Bet: "Set-pieces zijn zo belangrijk. De hoeveelheid wedstrijden die door dode spelmomenten worden gewonnen of verloren is enorm. De goal van Arsenal tegen Manchester City lijkt exact op een situatie die we vier jaar geleden hadden tegen Middlesbrough. We scoorden er toen ook mee."

Invloed van Nicolas Jover

Arsenal's recente goal tegen Manchester City werd gescoord door Gabriel, na een slimme opstelling waarbij spelers zich ophoopten bij de tweede paal en vervolgens het zestienmetergebied in doken. Hoewel Rooney parallellen ziet met zijn eigen aanpak, hebben de Gunners veel profijt gehad van set-piece coach Nicolas Jover, die zich in de staf van Arteta heeft gevoegd en met succes nieuwe dode spelmomenten tactieken heeft geïntroduceerd.
Wat Rooney ook zegt, het feit blijft dat Arsenal de vruchten plukt van hun inzet op dode spelmomenten, en dit seizoen weer een sterke kandidaat lijkt in de strijd om de Premier League-titel.