PSV en Jerdy Schouten in conflict: misverstand over knieblessure zorgt voor spanningen

Nieuws
vrijdag, 11 oktober 2024 om 14:12
schouten
PSV Eindhoven is niet te spreken over de recente uitspraken van middenvelder Jerdy Schouten tegenover De Telegraaf. Schouten onthulde dat zijn afwezigheid bij Oranje te wijten is aan een knieblessure, in tegenstelling tot de eerdere verklaring van PSV dat hij vanwege vermoeidheid afhaakte. Volgens de club zijn beide partijen al in gesprek om dit soort misverstanden in de toekomst te voorkomen.

Uitspraken van Schouten

Peter Bosz liet vorige week weten dat Jerdy Schouten zich niet bij het Nederlands elftal meldde vanwege algehele vermoeidheid. In een interview met De Telegraaf gaf Schouten echter een andere verklaring: de middenvelder kampte met een knieblessure, die na een pijnlijke wedstrijd tegen Sporting alleen maar erger werd. "De pijn in mijn knie werd zo ondraaglijk dat ik gewoon niet meer kon spelen en ik de wedstrijden tegen Sparta en voor Oranje moest overslaan," aldus Schouten.

PSV niet blij met interview

De uitspraken van Schouten vielen niet goed bij PSV, met name omdat ze niet via de officiële clubkanalen zijn gegaan, zoals het protocol voorschrijft. Volgens PSV-watcher Rik Elfrink zou Schouten het persprotocol hebben geschonden door direct contact op te nemen met De Telegraaf. "PSV wil de speler beschermen tegen de overbelasting van het volle schema dat eraan komt, terwijl Schouten duidelijk wil maken dat zijn afwezigheid niet te wijten was aan oververmoeidheid," aldus Elfrink.

Spoedoverleg nodig

Volgens het Eindhovens Dagblad is een spoedoverleg tussen beide partijen noodzakelijk om de lucht te klaren. PSV wil het misverstand achter zich laten en zich focussen op belangrijke komende wedstrijden tegen onder andere AZ, Paris Saint-Germain en Ajax. Elfrink: "Een goed gesprek moet ervoor zorgen dat alle neuzen weer dezelfde kant opstaan, vooral met het oog op de zware periode die voor PSV ligt.