Vitesse krijgt zware straf van KNVB: 6 punten in mindering wegens onregelmatigheden

Nieuws
maandag, 23 september 2024 om 16:19
f6b90076 7aec 4854 bef8 333f41b8f2e5
Vitesse heeft maandag een forse tegenslag te verwerken gekregen. De licentiecommissie van de KNVB heeft de club uit de Keuken Kampioen Divisie zes punten in mindering gebracht. Deze straf is opgelegd omdat de club vorig seizoen te laat was met het indienen van financiële jaarrapportages en onjuiste informatie heeft verstrekt over het voormalige eigenaarschap van de Russische zakenman Valeri Oyf.

Vitesse zakt naar de achttiende plaats

Door de puntenstraf zakt Vitesse van de tiende naar de achttiende plaats op de ranglijst. De Arnhemmers hadden in de eerste zeven wedstrijden tien punten verzameld, maar daar blijven er nu nog slechts vier van over. Opmerkelijk is dat de puntenaftrek niet van invloed is op de stand in de strijd om de eerste periodetitel.

Reactie van de club

Interim-directeur Edwin Reijntjes betreurt de beslissing van de KNVB. "Het is vervelend dat de club opnieuw gestraft wordt voor zaken uit het verleden", aldus Reijntjes. "Zeker in een periode waarin er veel positiviteit rondom de club heerst, is dit een klap voor alle Vitessenaren."
De puntenstraf komt op een moment dat de club juist hoopte op stabiliteit, nadat het vorig seizoen al te maken had met diverse problemen achter de schermen. Toch blijft Vitesse vastberaden om het seizoen positief voort te zetten en te strijden voor betere resultaten in de komende wedstrijden.