Wijnstekers kritisch op Jorrel Hato en Micky van de Ven na duel tegen Duitsland

Nieuws
dinsdag, 15 oktober 2024 om 13:26
hato
Ben Wijnstekers, oud-international en Feyenoord-icoon, uitte maandag zijn kritiek op Jorrel Hato na het Nations League-duel van het Nederlands elftal tegen Duitsland. Volgens Wijnstekers komt het spelen voor Oranje wellicht nog te vroeg voor de achttienjarige verdediger van Ajax.

Hato Teleurstelt in Oranje

"Hato wordt gezien als een groot talent en heeft zich bij Ajax goed ontwikkeld, maar tegen Duitsland leed hij veel balverlies en was hij slordig," zegt Wijnstekers in De Telegraaf. De 36-voudig international zag dat de Duitsers vaak gevaarlijk werden via de rechterflank en vond dat Hato nog niet kon voldoen aan de hoge verwachtingen. "In het Ajax-team dat niet goed draaide, was hij vaak een van de betere spelers. Maar bij Oranje valt het nog tegen."

Van de Ven ondermaats centraal

Ook Micky van de Ven, die Virgil van Dijk verving in het centrum van de verdediging, kon niet overtuigen, ondanks zijn sterke prestaties bij Tottenham Hotspur. "Als linksback deed hij het nog wel aardig, mede dankzij zijn snelheid, maar centraal in de defensie had hij het moeilijk en oogde hij soms verloren," aldus Wijnstekers.

Kritiek op Spelopbouw

Op Bart Verbruggen, Denzel Dumfries en Stefan de Vrij na, die een 6 krijgen van Wijnstekers, waardeerde hij de meeste basisspelers met een 5. Quinten Timber, de aanvoerder van Feyenoord, kreeg ook kritiek, ondanks zijn werklust. "Ik snap niet waarom Nederland zo vaak de opbouw wil doen via de keeper, de verdedigers en Timber die dan telkens de bal komt halen bij de keeper."